söndag 23 februari 2014

Photowalk Göteborg

I ett regnigt, blåsigt och kallt Göteborg genomfördes "Photowalk Göteborg". Drygt 200 fotografer av alla de slag, allt från proffs till glada iPhoneägare, samlades kl 12 på Gustav Adolfs torg i Göteborg för att tillsammans gå en vända på ca 4 km och plåta "street".


Detta är andra året eventet genomförs. Det startade förra året på initiativ av streetfoto-profilen Mats Alfredsson och detta året togs stafettpinnen över av FFG, Fotografiska Föreningen i Göteborg, och Gatufoto Göteborg.


Givetvis uppmärksammades detta av GP. Här är länk till artikeln.


Klockan 12 stod vi då alla på plats i regnet och väntade på startskottet. Alla fick en karta tilldelad sig med vägen vi skulle gå och sedan var det bara att gå iväg på en tur via Domkyrkan, Saluhallen, Kungsportsplatsen, Kompassen, Brunnsparken, Drottningtorget, Centralen, Nordstan, Kronhusbodarna, Kungsgatan, Magasinsgatan, Grönsakstorget och Haga för att avsluta det hela på Järntorget tre timmar senare vid 15.
I början måste det ha varit en otrolig syn från de som inte visste vad som försiggick. En enorm skock med människor, alla utrustade men kameror, fotograferandes allt och inget, högt och lågt. Vissa motiv, t ex våffeltjejen i Haga, fick nog stå ut med att bli förevigad av de flesta.


Regnet gav sig strax efter 12 men det var fotfarande 5 grader och väldigt blåsigt så det fick bli några stopp på vägen för att ta en värmande öl eller två vid något lämpligt placerat vattenhål. Sen var det ut på gatorna igen för att försöka hitta intressanta motiv.
Det hela avslutades mitt på Järntorget med några ord från arrangörerna och sedan blev både Bishops och Dubliners fullbelagda när alla stormade in för att ta sig en öl och snacka bländare och ISO.

Streetfoto-profilen Mats Alfredsson himself

Summerat var det ett väldigt trevligt event. Det var mycket lärorikt. Det svåraste med street är att våga köra upp kameran i ansiktet på främmande människor utan att fråga först. Det intressanta är att de flesta inte har någonting emot det, tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...