lördag 8 februari 2014

Supersmidigt från Pattaya till Bangkok


Efter vi hade checkat ut i morse gick vi iväg till där alla Songthaews från Pattaya utgår mot Jomtien Beach. Där finns en station, läs liten enkel ihopsnickrad disk, varifrån minibussar gå till Bangkok. För 100 Bath per person tar man sig direkt till Victory Monument i Bangkok. Resan tar ca 2 timmar med stopp på några platser och för påfyllning av gas. Bussarna går varje halvtimma från tidigt på morgonen till sent på kvällen.


Busstationen vid Victory Monument ligger precis nedanför BTS stationen (pendeln) med samma namn. Biljettdiskar säljer biljetter till de flesta destinationer runt om i Thailand. Skyltningen är väl sådär men det är bara att fråga.


Från Victory Monument tog vi grön linje sex stationer mot Bearing för endast 42 Bath. Vi var lite tveksamma om vi skulle hoppa av vid Asoke eller fortsätta en hållplats till pga demonstrationerna. Asoke är en av de nuvarande fyra "rallysites" som demonstranterna håller fast vid. Då hotellet ligger bara några kvarter bort från Asoke och det såg rätt lugnt ut när vi kom in på stationen bestämde vi oss för att gå av där. Man kunde dessutom passera över hela korsningen på en gångbro.


Från stora skärmar manade demonstrationsledaren, Suthep, på sina anhängare med långa och högljudda tal. Däremellan musik, mycket hög musik. Det råder nästan karnevalsstämning här.


Då vi kom mitt på dagen var det inte så mycket folk i rörelse på platsen. De flesta satt nog i sina tält i skuggan. Trafiken var inte heller helt blockerad vid den tiden utan det släpptes fram biltrafik i en riktning. Vid 17-tiden hade de spärrat av helt.


På gångbron över korsningen har demonstranterna spärrat av den sida som vetter mot själva samlingsplatsen för demonstranterna, antagligen för att hindra att någon lobbar ner granater eller försöker skjuta någon uppifrån. Resenärer tilläts däremot passera obehindrat.
Musik dunkar på från platsen med mycket hög volym. Det hörs mycket tydligt de tre kvarteren bort till hotellet, iaf när man ligger vid den underbara poolen på vårt fantastiskt trevliga hotell, Windsor Suites, där vi fick en svit för dryga 350 spänn.


I kväll blir det nog ett besök på MBK fast denna gången går vi nog bort till Phrom Phong och tar BTS därifrån. Vi kanske hoppas av på Asoke för lite bilder uppifrån innan vi hoppar på nästa tåg på vägen hem igen, vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...