lördag 8 februari 2014

Walkabout från Pattaya till Jomtien Beach

Igår blev det nog närmare en och en halv mils promenad när vi tog oss från Pattaya, via militärmonumentet på Pattaya utsiktspunkt och Big Buddha som står på en annan kulle, över till Jomtien Beach.


Pattaya strand, som är ett par kilometer lång, är en rätt tråkig strand. Det är fullbelamrat med solstolar och parasoller under vilka man hittar mest män. Som singeltjej om man garanterat vill bli uppraggad är det nog ett paradis (om man nu inte åker på någon otrevlig sjukdom på kuppen). Vattnet är inte alls sådär fint blått som det är på t ex Koh Samet. Sanden är rätt grovkornig och det är lite rispigt att gå i.


Starndpromenaden däremot är en alldeles underbart kul plats där alla hänger på kvällen och det händer en massa kul grejer.


Jomtien Beach, å andra sidan, är en milslång strand med en något bättre kvalité på sanden. Här är det också massor med parasoller och solstolar men det går också att hitta luckor där man kan lägga ner sin handduk.


När man kommer ner till Jomtien Beach med Songthaew kan man hoppa av vid 7-Eleven butiken precis där beach road börjar. Därifrån har man två val. Gå österut där man har nästan en mil strand, restauranger och hotell.  Man kan också gå västerut. Där finns ingen bilväg utan bara en gångbana och en "berlinmur" på sidan av. Det finns ett par enstaka restauranger.

Stranden här delas i grunden upp i två delar. Först en gay-strand och efter den en strand som mest expats och fastboende västerlänningar använder. Det som var lite intressant är att priserna på t ex drinkar i de små strandbarerna är billigast på expat-sytanden, ca 100 Bath. 150 Bath för samma drink vid gay-stranden och över 200 Bath hela vägen österut. På den östra sidan håller de "hotellpriser".På vägen till Jomtien Beach promenerade vi uppför berget för att komma till utsiktspunkten och militärmonumentet. Här har man en fantastisk utsikt över hela Pattaya.Ett litet tempel finns också här uppe för de som behöver be en stund eller träffa en munk.Efter utsiktspunkten gick vi ner för berget och upp på nästa för att titta på Big Buddha, en staty som är 18 meter hög. Man kommer upp sista mitten genom att gå uppför en trappa med runt 90 trappsteg som är kantad med två enorma drakar. Så grymt läckert

Man kan köpa fåglar, 4-5 stycken, som sitter i små burar för 100 Bath. Dessa ska man sedan släppa ut och det ska bringa lycka. Personligen tycker jag att man kunde låtit bli att fånga in dem från början! Gillar verkligen inte!


Uppifrån Big Buddha har man en bra utsikt över Jomtien som ligger söder om Pattaya.


Slutligen promenerade vi ner till Jomtien Beach och kunde konstatera att vi gått nästan 1,2 mil. Man kan också ta en Songthaew från Pattaya till Jomtien Beach för 20 Bath vilket vi gjorde när vi åkte tillbaka på kvällen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...