fredag 7 februari 2014

Walkingstreet, Pattaya - inte vilken gågata som helst


Gatan som tar vid direkt efter Beachwalken i södra Pattaya, Walkingstreet, är en explosion av förvirrande intryck som man möts av. Det ligger restauranger och affärer blandat med go-go barer och massageinstitut.Grälla neonskyltar skriker ut sina erbjudanden. Det är mat, öl, cabaréer, massage av olika slag, nattklubbar, ölbarer. Känns inte som McDonalds passar in riktigt här. Undrar vad en Happy Meal betyder på denna restaurang? ;-)


Vart man än gå har man nån snubbe som punktmarkerar en och stoppar fram en prislista på sexuella tjänster under näsan på en. Inkastare för "vanliga" restauranger konkurrerar med mycket unga tjejer och alla vill fånga just din uppmärksamhet. Walking street är ca 600 meter lång men känns betydligt längre när man väl armbågat sig fram hela vägen.


Jag har lite blandade känslor om Pattaya. Å ena sidan är det en rätt häftig stad, en gryta som bubblar av olika kulturer, och det är ordentligt hålligång här. Å andra sidan är det beklämmande att se så mycket prostitution på ett ställe. Bara Walking street har antagligen fler prostituerade än vad det finns i hela Sverige och de flesta ser ut att vara i en ålder som motsvarar mina döttrars. Det får mig att rysa lite. Särskilt när man ser en del av kunderna. Tjejerna hänger i klasar i barerna och väntar på potentiella kunder. Killarna sitter i grupper, hinkar billig draft-öl och samlar mod.

På Walking street blandades alla sorters människor. Män, ensamma eller i grupp, dominerar såklart men det finns också par, som vi, tjejgäng och barnfamiljer med minderåriga som bara går och kollar in spektaklet. Hoppas bara barnen inte ser för mycket. Själv hade jag inte tagit hit mina i den åldern. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...