måndag 31 mars 2014

Första glimten av sommaren

 

Lördag morgon och sol från en klarblå himmel! Det var bara att packa ner en matsäck och en flaska rosé och bege sig upp till Delsjön för en go dag i solen och starten på en mycket bra helg. 


Heléne och jag gick upp till vår favoritplats i bortre delen av lilla Delsjön. Där hade vi både ett soligt läge och fick också lä från vinden som var lite kylig. Vi hade med oss ingredienser till att göra oss en god tonfisksallad på plats och till detta drack vi en flaska kall rosé! Den var väldigt nära att grillen åkte med men vi beslöt oss för att vänta med den till nästa gång.


Överallt satt människor och njöt av solen på årets första riktiga sommarliknande dag.  Även en och annan skidåkare sågs staka sig fram i skogen trots brist på snö.


Det blev en riktigt skön eftermiddag i solen och framåt fyratiden, när solen tappade höjd,  började vi röra oss hemåt igen. En bra promenad fick vi också denna dag.

Söndagen var lika fin så vi bestämde oss för att ta ett varv runt hamnen. Första anhalten var bakluppeloppisen på Backaplan dit vi promenerade från Drottningtorget.


Det var inte särskilt mycket roljans här. Det stod 8-10 bilar där  det såldes lite ditt och datt.


Vi tappade snabbt intresset och traskade vidare mot Lindholmspiren istället.


Det finns alltid roliga saker att fotografera i hamnområden, framförallt om man gillar lite slita och rostiga prylar som vi gör. Notera också klädseln. Det var såpass varmt att det gick att gå i linne!


När vi kom fram till Lindholmspiren satte vi oss en halvtimma, kollade in alla människor och njöt i solen medan vi väntade på färjan till Klippan vilket var nästa anhalt för dagen.


Också vid klippan satt människor både här och där och njöt av solens värmande strålar. Kaféer som fått fram sina uteserveringar var givetvis fullsatta med hungriga och törstiga göteborgare. Här var så skönt så vi stannade ett par timmar innan vi bröt upp för dagen och åkte hem igen.


Vilken helg det blev! Detta var verkligen en lovande försmak av sommaren. Det är ju trots allt fortfarande mars månad men lovande är det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...