måndag 17 mars 2014

Snyggt försök till att kapa PayPal-kontonJag fick ett mail där det påstås att PayPal har upptäckt transaktioner på mitt konto som skiljer sig från det vanliga och jag ombads bekräfta mina detaljer. En direktlänk bifogades också för min bekvämlighet.

Då jag har gjort lite fler köp än vanligt så reagerade jag inte på detta faktum. Däremot är jag ytterst försiktig med direktlänkar från denna typen av företag. Examinerar man detta mail lite noggrannare förefaller saker vara helt i sin ordning förutom några, nog så viktiga, småsaker:


  • Avsändaren som påstås vara någonting från pp.co.uk via agress.de. Nopp! paypal skickar från paypal.se eller intl.paypal.com.
  • Tittar man på URL:en för direktlänken kommer man till en server i Japan(!). sogo.ne.jp/willcom/phoxs_web/gb-EN_04 ..... 23-auh.log/
  • PayPal skriver alltid ut ditt för- och efternamn i sin kommunikation.
Riktigt snyggt försök faktiskt!

Givetvis loggade jag in på PayPal på normalt vis och fann att det inte var några konstigheter på mitt konto. Men det kunde det ha blivit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...