måndag 31 mars 2014

Teambuilding till Danmark


Mycket länge har vi snackat på jobbet om att vi borde sätta oss på Stena-båten till Fredrikshamn någon dag när det är fint väder. Nu äntligen blev det av. Jag och Tanja bestämde oss för att ta en tur i fredags när det var kanonväder för att umgås lite och njuta av det fina vädret,


Vi satte oss på akterdäck när vi lämnade Göteborg. Det var lite kyligt på morgonen ändå så gott i solen som sken från en klarblå himmel. Göteborgs hamn är en riktigt vacker syn! När vi lämnat hamnen satt vi och njöt i solen en timme innan vi gick ner och åt en väl tilltagen brunch-buffé tills vi var framme i Fredrikshamn.


Inloppet till Fredrikshamn är lite rolig. Det ser ut som ett Göteborg i miniatyr. En liten flytdocka, några små kranar och ett par små oljecisterner samlade på samma plats. Det fattas bara en liten bro för att göra bilden komplett.


Fredrikshamn i sig är en stad som verkar vara på nedåtgående. Det märks att man har tappat stora intäkter från spritturismens glada dagar. Många gamla alkoholbutiker har stängt ner och affärslokaler gapar tomma både här och där. Nästan alla affärer som vill sälja nåt har stora skyltar med "tillbud" men det verkar inte som det lockar så mycket ändå, det går att hitta saker lika billigt hemma.

Uppehållet i Fredrikshamn varade en dryg timme, sen var det dags att påbörja återresan igen. Det blev en mycket trevlig dag med mycket jobbskvaller och förhoppningsvis fick ansiktet lite färg också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...