tisdag 11 mars 2014

Transformer - kondition för gymmare

Nu har jag kört Transformer på SATS Landala för andra gången och jag gillar det! Viken kick för konditionen!

Transformer är en form av cirkelträning där man jobbar med sin egen kroppsvikt. Den körs i en bur med en massa redskap som brukar stå placerad inne i gymmet. I buren kan man hänga på saker som TRX-band, rimgar, stänger, handtag för dips för att nämna några.


Sen kör man passet två och två som tre varv med åtta dubbelövningar om ca 30+30 sekunder där den ena övningen körs i buren, t ex chins, och den andra utanför buren, t ex burpees. Övningen utanför är samma för hela varvet medan man roterar runt bland stationerna i buren.


Transformer är, vilket förvånade mig, ett riktigt högpulspass om man jobbar på och ger det man har hela vägen. Min puls låg stadigt på 88-93% nästan hela tiden förutom vilan mellan de tre varven vilket var sjukt jobbigt. Visserligen skulle man kunna släppa av lite men varför det? Det blir ju lättare för varje gång!

Detta är perfekt för de som normalt sett bara står i gymmet och flyttar vikter. Visserligen blir man stor och stark i gymmet men konditionen brukar inte vara den vassaste. Här har man chansen att både få använda sin förvärvade muskelstyrka och dessutom få upp pulsen ordentligt också.

Det som skiljer buren på SATS Landala från de andra centren i stan är att den står lita avsides i ett eget rum. Det kan tilltala en del som kanske inte vill stå mitt i gymmet och köra ett gruppträningspass till allas beskådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...