onsdag 23 april 2014

Är det hantverksmässa?!


Denna veckan dräller det av hantverkare i huset där jag bor. Rörmokare, fönstergubbar, ventilationsfolk, och allt vad de nu är. Man kunde tro att de håller en hantverksmässa i kåken.

Efter två år är det tydligen besiktning och justeringar av olika saker i kåken så denna veckan skulle man lämna låset i serviceläge om man inte var hemma. Jag tycker alltid att det är lite osäkert att lämna lägenheten åtkomlig för främmande personer, framförallt när det dräller folk från ett oräkneligt antal företag, så jag beslöt mig för att jobba hemifrån denna veckan.

Hittills har det smort gångjärn i fönstersektionerna i kuvösen, köksblandaren dragits åt av rörmokaren, vattenmätaren kontrollerats, toastol och handfat kontrollerats, köksblandaren justerats av tillverkaren, gångjärnen till fönstren i kuvösen slipats till och avloppsbrunnen i duschen tätats. Allt detta vid separata tillfällen och av olika individer.

Nu väntar jag bara på ventilationscheck, byte av spolanordning på toan, utbyte av trädetaljer som skadats av inkommande vatten från fasaden och säkert en hög prylar till. Spännande med nya hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...