onsdag 16 april 2014

Men där är ju självaste Påven!


Söndag morgon, Palmsöndagen för att vara exakt, promenerade vi tvärs över stan till Vatikanen och Petersplatsen för att ta lite bilder. Vem trodde väl att vi skulle få se Påven denna dag?!


När vi kom över bron mot Castel sant' Angelo förstod vi att nåt var på gång. Hela gatan upp till Petersplatsen bokstavligen kryllade av människor. Halvägs dit började vi höra körsång och när vi trängt oss ända upp möttes vi av en otrolig syn. Påven höll tal till folket på en överfull Petersplats. Det mässades och delades ut syndernas förlåtelse och allt det där.


Efter en dryg timmes mässande och sjungande medan Påven vandrade runt där framme och skakade hand med diverse biskopar, och andra prominenta kyrkliga funktionärer får antas, satte han sig i sin lilla vita specialbyggda Mercedes och blev sedan långsamt körd nerför huvudgatan medan han nådigt vinkade till alla ivriga troende som samlats längs färdvägen hela vägen ner till Castel sant' Angelo.Det var en otrolig syn med alla dessa människor hela vägen ner mot borgen och det tog en bra stund för vakterna att utrymma hela härligheten efter det att Påven åkt iväg.


Vi gick runt alltihopa bort till borgen och satte oss i solen på en parkbänk.  Där öppnade vi en flaska vin som vi smuttade på nu när alla synder var förlåtna. Där satt vi och njöt några timmar medan vi betraktade alla människor som vandrade förbi.


När saker lugnat ner sig gick vi tillbaka till Petersplatsen för att få lite närmare bilder. Det var fortfarande en del folk kvar, en hel del "yrkesfolk" och en stor mängd andra som köade för att komma in i Peterskyrkan. Vi skippade den kön.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...