onsdag 16 april 2014

Pizzor och Piazzor


När man bor på Bead & Breakfast kan man få vad som helst i frukostväg, i vårt fall Cappuccino och en croissant, en måltid man står sig på...not. Vi klarade av fyra timmar på Colosseum och Foro Romano innan vi gick vidare mot de centrala delarna för lite mat.

Area Sacra


Äntligen mat! Givetvis blev det pizza med massor av seg ost. Pizzorna i Italien är nåt alldeles speciellt och jag åt pizza varenda (5) måltid. Heléne körde pasta en gång men jag höll mig till mina pizzor :)


Det dräller av små pizza-och pastarestauranger, den ena mysigare än den andra. Annan form av mat kan man hitta på små marknader där det både säljs råvaror som färdig mat.

Campo de Fiori, en tidigare marknads- och avrättningsplats


Efter lunch rörde vi oss bortåt floden och de vackra broarna vid Castel Sant' Angelo.


Castel Sant' Angelo, en borg 800 meter från Petersplatsen, som användes som försvarsverk. Det lär gå en underjordisk gång bort till Peterskyrkan.Vi skippade Vatikanen idag och gick istället norrut upp till Piazza de Tribunali innan vi tog bron över tillbaka till östra sidan av floden.  Den magnifika byggnaden inrymmer Italiens Högsta Domstol.Framåt sena eftermiddagen kom vi ner till Piazza Navona, en tidigare stadion, Stadio di Domiziano, som numera bara är ett stort torg. Själva arean är kvar i form av torget men läktarna har ersatts av byggnader. Lilla bilden visar hur det ursprungligen såg ut.


Numera kantas torget av restauranger, caféer och glassbarer. Massor av människor sitter här och njuter av solen och ett glas kallt vitt vin, så gjorde också vi.
När solen börjat dala ner bakom husen traskade vi vidare för att utforska ytterligare platser vi inte sett.


Strax söder om Piazza Navona hittade vi barockkyrkan Sant'Andrea della Valle vilket var en imponerande syn invändigt med allt guld och glitter. Inte heller här räckte min 17mm ultravidvinkel till utan jag var tvungen att ta en panoramabild med två stående bilder.


Det fanns en liggande spegel på ett bord i vilken man kunde betrakta taket utan att få nackspärr. En riktigt god idé tyckte vi, iaf om man vill få ett lite annorlunda perspektiv.

Dagsetappen på lördagen blev summerat till någonstans runt 2,5 mil och det kändes i fötterna på kvällen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...