torsdag 1 maj 2014

Det politiska bottenskrapet


Det blev en promenad till Haga i det härliga 1:a maj-vädret, dels för att ta en go fika i solen, dels för att plåta demonstranterna som samlades på Järntorget. På vägen, ett par timmar innan demonstrationståget skulle avgå, mötte vi Feministiskt Initiativ med Schyman i spetsen.


Alltså, det här gänget har inte riktigt koll på argumenten. Ett av de ramsor som hördes oftast var "Ut med rasismen, in med feminismen". Skulle rasism och feminism vara motpoler till varandra? Det är ju hål i huvudet! De går alltså omkring och anklagar sin omgivning att om du inte är feminist så är du rasist. Jaha du? Då jag inte kan påstå mig vara feminist i fingerspetsarna så är jag väl rasist då. Tack för den stämpeln!


Andra argument som kastades fram på olika ställen kändes också lite ogenomtänkta när de kombinerades med varandra. Vad sägs om krav på högre löner och krav på sex timmars arbetsdag? Skulle inte tro det va? Vill du jobba sex timmar så lär du få betalt för sex timmar. Punkt.


Man får lite känslan av att här har, förutom de renodlade feministerna,  också ett politiskt bottenskrap av människor som inte hör hemma i några andra partier slutit upp. Det känns inte som det finns genomtänkta slagord utan det är en salig blandning av motsägande blaj  som tar  udden av de centrala budskapen. Varför gick man två timmar innan de andra? Fick man inte vara med? 

Det fanns också vettiga argument. Det jag gillade var lika löner för lika arbete oavsett kön. Det är ju en självklarhet och den ställer jag mig bakom till 100%!


Väl inne i Haga så gick vi rakt emot det oändligt långa demonstrationståget på jakt efter ett fik att slå oss ner på.


Alla var inte ute och demonstrerade. De fanns de som satt i solen och njöt medan de bara betraktade alla som gick förbi.


Vi tog oss en riktig "kapitalist-lunch" dagen till ära medan vi betraktade slutet av demonstrationståget när det passerade förbi. En räkmacka och en öl på "Hemma hos".På Järntorget en halvtimma efter feministerna passerat började alla ladda för det riktiga tåget som skulle gå mot stan och avslutas på Götaplatsen längst upp på Avenyn. Här hittade vi en massa olika plakat med diverse krav på än det ena, än det andra.


De som var lite mer på vänsterkanten fick stå lite på sidan av, åt vänster faktiskt, och vänta på att ansluta mot slutet av demonstrationståget.Själv skulle jag sticka iväg till Sahlgrenska strax innan 14 men det blev lite besvärligt då hela spårvagnstrafiken stoppades upp under en lång stund på Järntorget och spårvagnsförarna fick sig en välbehövlig rökpaus.2 kommentarer:

 1. "F!s politik handlar om att sätta mänskliga rättigheter, jämställdhet, ekologisk och social hållbarhet först – inte vinstintresse."

  Varför har F! då en styrelse med 15 kvinnor och 1 man?

  Varför är det inte intressant med jämställdhet när kvinnor är i majoritet?

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa din blogg, jag har bokmärkt den!
  Ha en trevlig fredag
  //Mats

  Är du optimerad för internet ?
  sökmotoroptimering
  mats@soktmotoroptimering.it
  http://www.sokmotoroptimering.it/index.html
  blogg.sokmotoroptimering.it

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...