söndag 18 maj 2014

En liten sommaridyll...i 3D


Jag sitter i skrivande stund i sommarstugan i Järlåsa utanför Uppsala. Det är kanonväder idag, 23 grader och nästan vindstilla. Gårdagen ägnade jag åt att mäta upp kåkens alla skrymslen och vrår som förberedelse till en eventuell flytt norröver. Idag sitter jag och ritar upp allting i 3D med hjälp av SketchUp.


SketchUp, ett ritprogram från Google, är ruskigt lätt att använda. Det är busenkelt att göra enkla 3D-modeller av vad man nu behöver.Dessutom är det gratis, iaf den enklare versionen vilket duger i detta fall.

Jag har nu ritat upp det ursprungliga huset med dess ytor samt den tilltänkta tillbyggnaden. Nu ska möbler placeras för att se vad som går att få plats med eller ej och sedan ska givetvis taket på plats.Efter det börjar det lite besvärligare jobbet med att göra detaljritningen som ska ligga till grund för bygganmälan och kostnadsberäkning ifall det blir till att flytta. Jag gillar dock att vara förberedd och förr eller senare kommer antagligen jobbet att göras iaf.

Nu sitter jag däremot på på altanen och dricker öl i solen. Det finns inte så mycket mer att göra idag. Gräset är klippt och staketet lagat. Det finns såklart lite fler underhållsarbeten att göra men de löser jag i sommar oavsett om det ska flyttas eller ej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...