fredag 23 maj 2014

KitKat uppdateringen till Xperia Z suger (ett tag iaf)


Igår fick min Sony Xperia Z den länge efterlängtade uppdateringen till Android 4.4 KitKat. Den utlovade bättre funktionalitet, en massa optimeringar och rappare gränssnitt. Men...inte då! Den fullständigt suger!

Jag har tidigare upplevt telefonen som riktigt snabb men en strömslukare. Men med Stamina-läget tillslaget och telefonen i 3G-läge har batteriet räckt till mycket bra.

Nu, efter uppdateringen till Android 4.4.2, så är batteritiden rena katastrofen trots Stamina tillslaget. Innan har jag haft runt 35-40% vid dagens slut, igår fick var den nere på 7% innan kvällen. Dessutom laggar den när man ska dra ner topp-menyn och vid en del andra tillfällen. Jag var inne och kikade på Sonys sajt om detta och det är mycket riktigt fler som drabbats av samma sak. Inte bra Sony!

Så nu får jag väl plocka fram mitt externa batteripack, bilden ovan, för att ens ha en chans att ha telefonen på hela dagen :(

Uppdatering: Google Play-tjänsterna drog nästan 85% av all förbrukning enligt statistiken. Efter att ha avinstallerat en massa junk jag inte behövde och uppdaterat allt som var kvar samt startat om telefonen så fungerar den mycket bättre och fungerar ungefär som innan. Dock laggar den fortfarande lite. Det finns hopp iaf :)

4 kommentarer:

 1. Vilka appar vågar man plocka bort då? Min Z säger också att google-tjänster drar 90%!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rensade bort en massa olika saker som låg i bakgrunden men det visade sig inte funka 100 ändå. Till slut avinstallerade jag, eller rättare sagt återställde, Google Playtjänsterna till fabriksversion. Sonys Xperia.blogg hade en tråd om detta. Det var tydligen ett känt problem och felet är Google. Efter detta funkade luren kanon med undantaget av att den oavbrutet notifierade mig att jag skulle uppdatera playtjänsterna igen.
   Har precis uppdaterat dessa till senaste version igen men slagit ifrån platsbaserade annonser och hittills har det funkat bra. Nu kan jag köra hela dagen och fortfarande ha 70% batteri kvar framåt kvällen.

   Radera
  2. Hur slår jag av platsbaserade annonser då?

   Radera
 2. Blir nog ingen mer Sony för min del bara problem nåt jag får leva med säger dom.blir att ta fram gamla knapptelefoner igen?

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...