söndag 11 maj 2014

Stora frågetecken och avgörande beslut


För ett par veckor sedan meddelades det att en stor omorganisation ska ske på jobbet. Med mycket stor sannolikhet flyttas min tjänst till Kista från och med den 1:a juli.

Vår största affärsenhet ska klyvas till två affärsenheter. Det berör bara ett fåtal, några 100-tal, personer i centrala befattningar. Jag är en av dessa. Vad detta exakt innebär har jag i dagsläget ingen aning om. Företaget har omorganiserat många gånger under de senaste 10 åren och jag har många gånger suttit i en situation där det varit risk för uppsägning eller förflyttning. Denna gång känns det mycket påtagligt.

Jag sitter i skrivande stund och funderar, det har jag gjort mycket de senaste veckorna, över min framtid. Ska jag skita i att flytta och försöka hitta något annat jobb här eller ska jag flytta. Min arbetsgivare är bra och betalar bra. Bättre blir svårt att hitta i min ålder d¨alla vill ha unga arbetstagare.

Skulle jag tvingas flytta min anställning till Kista har jag en möjlighet att eventuellt renovera upp den gamla sommarstugan i Järlåsa, utanför Uppsala som min far byggde, och bosätta mig där. Sommarstugan, bilden ovan, är en ren idyll där den ligger nära en lite sjö. Dock måste den byggas till och vinterbonas om man ska bo där året runt. Hur mycket jobb och investeringar som krävs, det vet jag inte än. Det måste rekognosceras.  Dessutom hänger en sådan sak på om förslaget om att bygga till 15 m2 på befintligt hus utan bygglov går igenom.

Att byta bostadsort och dessutom flytta ut på landet är också en stor omställning. Från storstadsliv till lantliv, från vänner och bekanta till...vem vet. Här har jag träffat någon jag trivs med. Det blir mycket jobbigare på distans även om det funkar.

Många frågetecken har det blivit och många sömnlösa nätter har jag grubblat. Om dryga tre veckor borde antydningar till svar ha börjat kristallisera sig och avgörande närma sig. Oavsett vilket, jag lär inte gå oberörd ur det.

1 kommentar:

  1. Oj stora beslut och mycket att fundera över...

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...