onsdag 28 maj 2014

Tärningen är kastad


Då är beslutet taget att omlokalisera min tjänst till Kista och ämnar anta utmaningen och bara se de positiva bitarna med detta. Jag kommer att bosätta mig i familjens gamla sommarstuga en bit utanför Uppsala där det givetvis behövs en del arbete innan vintern.

I går förmiddags var allting klart och ett mail om beslutet trillade ner i min mailbox. Ericsson är ett mycket bra företag på många sätt och givetvis betalar de flytten upp till mitt nya boende. Så vid lunchtid fick jag eld i baken, det är rätt mycket som måste ordnas.

Först ner till Mölndal för att kolla på bilar och jag fastnade för en Skoda Fabia kombi som gått som lånebil medan folk har haft sina bilar på reparation. Jag fick ett mycket bra pris med tanke på utrustningsnivån och det ringa miltalet. Affären var klar innan lunchen var slut. Det var inte bilen på bilden, min har en annan färg och jag fick med bl a ett drag utan extra kostnad också.

På jobbet har jag också ordnat så att jag kan ställa den tills jag flyttar och ha den i ett säkert garage under huset där jag jobbar.


Efter detta så ångade jag raskt hem för att leta upp mitt hyreskontrakt. Då det är helg på gång och dassiga öppettider hos Poseidon så ville lämna in uppsägningen innan helgen för att slippa hyran för september. Det blev fixat ett par timmar senare.

Nu är listan lång med saker som ska göras; säga upp diverse avtal och abonnemang, beställa adressändring, eftersändning och allt det där andra som måste till. Nästa vecka kommer flyttfirman för att se vad jag har att packa. Jo, de packar också :)

Flytten beräknas inträffa någonstans i mitten av juli då min tjänst blir aktiv den 1:a augusti. Jag kommer att sakna alla vänner i Göteborg, kanske främst de jag lärt känna på SATS. Det känns nästan lite vemodigt att gå och träna nu. Idag var det sista Kinesis-passet för säsongen...och för mig. Det kommer bli ett antal "sista-pass" under de närmaste veckorna. Det känns tungt. Jag kommer också att sakna Göteborg i sig, det är en väldigt trevlig stad. 

Mest av allt det jobbiga blir att ha ett förhållande på distans men med hjälp av SJ och Skoda kommer det också att kunna lösas på ett förhoppningsvis bra sätt. 

Samtidigt kommer det att bli riktigt spännande; jag har ett hus att bygga på, ett hus som min far byggde när jag var nyfödd. Jag kommer att få kollegor att jobba med. De senaste åren har jag suttit utan kollegor i Göteborg, hela teamet har varit i Kista. 

Så nu är det full fart framot och fokus på det positiva och att göra allting så bra som möjligt :)

Håll en tumme för nu är tärningen kastad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...