söndag 25 maj 2014

Två dagars goväder!


Lördag morgon. Mulet. Blåsigt. Inget vidare. Vi satsade på kusten och tog färjan ut till Köpstadsö. Vi hade en kanoneftermiddag med mycket sol på en skön liten ö. Söndagen såg lika illa ut men uppe i Delsjön blev det minst lika fint som dagen innan.
Köpstadsö, "tjössö", är en liten bo-ö, dvs allt är i stort sett allokerat till boende. Det finns nog inte många kvadratmeter som inte nån har hus på.


Det är en ruskigt liten trevlig ö. Små pittoreska hus, gamla skyltar från urminnes tider och inga motorfordon.  Allt transporteras på cyklar eller kärror.
textJust det...kärror var det. Vid färjeläget står de parkerade.


På vägen tillbaka på kvällen fick vi också se marinen leka lite med sina båtar. Där går det undan minsann.


Efter lunch på söndagen började det spricka upp i molntäcket och solen kom fram.  Delsjöområdet var såklart en samlingsplats för många en sådan här dag. Dock är man tvungen att ta lite hänsyn då det finns mycket sjöfågel i området och det är häckningstider med medföljande ungar, i detta fall gässlingar som hade intagit den bästa platsen för dagen.
Vi fick helt enkelt pallra oss vidare till en annan plats och lämna fåglarna ifred med att ta hand om sina ungar. Vi hittade en rätt skön plats i solen där vi betraktade både knepiga fåglar och människor, i detta fall bytande plats i en kanadensare genom att kliva över/under varandra, dock utan att välta.


Som vanligt hade vi vår lilla MacGyver grill med oss och idag blev det fantastiskt saftiga hamburgare som tillreddes. Givetvis med ett gott glas rött till. Detta är livet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...