lördag 14 juni 2014

Att flytta med AlfaMoving

Att flytta är jobbigt. det är massor att tänka på och det är massor att packa. Då är det kanon när ens företag bekostar omlokaliseringen till den nya orten. Kanske inte så kanon för företaget, de blir ordentligt uppskörtade.Jag fick en inköpsorder lagd hos företaget AlfaMoving som används för omlokaliseringar över hela världen. De har ett fullservicepaket dvs de packar, flyttar och packar upp på den nya orten. Lysande egentligen. Perfekt för den enskilde kan tänkas. Njaää, inte direkt.

Först hade jag ett samtal med en säljare. Jag berättade om varifrån jag skulle flytta och vart jag skulle ta vägen samt ungefär hur mycket volym det rörde sig om. Jag berättade att målet var en liten sommarstuga och jag inte behövde själva uppackningen samt att flytten skulle ske i mitten av juli. Jag fick reda på att en representant skulle besöka mig för att gå igenom mitt bohag. Check!

Killen dök upp några dagar senare och vi gick igenom allting. Jag berättade också för honom hur det såg ut på den nya platsen och vilka önskemål om datum jag hade, första och andra vecka in juli. .Senare skickades en offert till företaget baserat på min utsaga om den uppskattade volym jag hade angett. Alltså volymen jag angett till säljaren, inte den faktiska. Dessutom "motsvarade" kostnaden för deras lådor kostnaden för uppackningen så det blev inte billigare bara för att de slapp detta. Duh!

Inom 48 timmar efter att inköpsorder hamnat hos AlfaMoving ska logistikavdelningen höra av sig för detaljplanering. Det gjorde de inte. Efter 48 timmar och 4 minuter skickade jag ett mail och påvisade detta till säljaren. Några timmar senare hade jag ett mail med alternativa datum i miten av juli.

Jag kontaktade min kontaktperson på logistik och fick reda på att:
- De hade ingen aning om vart jag skulle flytta
- De visste inte att det inte behövde packas upp
- De hade ingen koll på mina önskemål om flyttdatum.

Vad i helv..te gjorde snubben som sprang runt i min lägenhet?! Killen är ju en onödig utgift för deras företag.

För att deras försäkring ska täcka eventuella skador måste jag i detalj ange varenda liten pryl, antal och pris för prylen ifråga. Det tog mig längre tid att leta upp och beräkna priset på mina gamla kristallglas än att packa dem själv!

Jag är, trots denna negativism, väldigt tacksam för att mitt företag bekostar flytten. Däremot tänker jag nog skriva ihop en liten rapport om hur hanteringen av detta har hanterats och vad man får för pengarna. Det finns trots allt fler flyttfirmor som säkerligen vill bli preferred supplier för ett stort företagInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...