söndag 15 juni 2014

Göteborgs största vattenkrig anno 2014


Då var det dags igen. Göteborgs största vattenkrig drog igång igen i lördags kl 13 vid Poseidon. Ett stort antal deltagare i alla åldrar hade under två timmar en veritabel rotblöta där Poseidon nästan tömdes på vatten.


Med ett par tusen anmälda och de flesta av dessa på plats medförande vattenpistoler, gevär, plastflaskor, små och stora hinkar samt en tankbil med tillhörande vattenslang kunde det inte bli annat än blött, mycket blött.


Ett smart drag var antagligen att antingen ställa sig precis vid Poseidons bassäng eller i den för att ha en stadig tillgång på ammunition.Vatten med högt tryck från tankbilen östes också ut över kämparna utifall att någon lyckats hålla sig torr i den inledande striden. Här ses några gå till motangrepp mot det tunga artilleriet. Anfallet lyckades och slangen blev nedkämpad med en trippel omfattning.Lite av en David mot Goliat situation här.


Här har vi en seriös kille som var högt och lågt där det streds som mest, givetvis med en GoPro monterad på huvudet. Det ska bli spännande att se om det dyker upp en film i Facebookgruppen så småningom.Lite inspiration från Batman?

Mitt upp i kriget dök det upp riktiga soldater, marscherande till flöjtmusik och trummor. Samtidigt var det någon form av Göteborgsmarsch där en hel del militärer från olika delar av Europa ställde upp. De hade sin kontrollpunkt precis intill krigszonen. Onekligen såg de lite ängsliga ut då de antagligen inte ville bli våta.
Det går nog ont att få den där strålen rätt på sig på nära håll.Efter regn kommer sol. Vissa passade på att torka i solen efter striderna börjat lugna ner sig.


En och annan fotograf syntes också för att dokumentera det hela och en del klarade sig undan alldeles torrskodda genom att hålla ett ordentligt avstånd till de stridande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...