måndag 23 juni 2014

Hopp om sjukvården trots allt


Söndag morgon och avresedags till årets kollektiv utanför Mullsjö, men innan ett besök på Axessakuten Alléjouren för att avlägsna en bula i nacken. Bulan visade sig vara en kraftigt inflammerad talgkörtel som läkaren ansågs borde avlägsnas. 


Raskt slängdes jag upp på en brits och fram kom skalpellen. Först en tandläkarbedövning som knappast gjorde någon skillnad och sedan några skär med skalpellen för att öppna upp härligheten. Efter detta följde lite grävande med en pincett och där det kändes som en del väsentliga delar drogs ur skallen på mig, ryggraden t ex :)   

Jag tror faktiskt läkaren trivdes lite grann med att få göra något lite mer handgripligt än att stoppa spatlar i halsen på förkylda hypokondriker en söndagmorgon.


Sköterskan hade lätta problem med att få kompressen att sitta då ingen tänkt på att raka bort håret runt såret. Det blev en linda runt hela skallen för att hålla det på plats men det funkade bra.

Totalt tog det 1,5 timma från det jag klev in på vårdcentralen tills jag hade antibiotikan i min hand på apoteket och vi kunde sätta oss i bilen och åka mot Mullsjö. Klart flödeseffektivt. Privat sjukvård funkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...