onsdag 11 juni 2014

Knuttar högt och lågt


Under tiden vi var i Tallinn var det också en stor Harley Davidson träff där. Tusentals knuttar från hela Europa hade samlats i stan och vart man än gick möttes man av motorcyklar och skäggiga killar i coola solglasögon och skinnjackor eller västar. 


Vi anande att nåt var på gång redan på båten då det var ruskigt många knuttar som hängde i barerna. När vi kom fram till Tallinn så bara vällde det ut motorcyklar från färjan, den ena läckrare än den andra.


Överallt i stan mötte man bikers som antingen bara gick runt och kollade eller som bara satt på någon uteservering med en öl i handen.


En lite lustigt detalj var att det samtidigt var Tallinn Bicycle Week. Dock såg man inte röken av särskilt många "vanliga" cyklar utan mest den motordrivna sorten.


En riktigt intressant grej var att det inte syntes till motorcyklar i närheten av den omfattning som det fanns knuttar i stan. Förklaringen visade sig när vi åkte hem. Flera hundra gick av till fots när vi var tillbaka i Stockholm. De hade inte ens cyklarna med sig. Rätt klädd så smälter man in ändå, eller hur? Man kan ju ändå inte köra om man druckit en massa pilsner.


Trevligt verkade de ha iaf. Det är fantastiskt hur ett gemensamt intresse kan vara gränsöverskridande och föra samman människor från jordens alla hörn där alla umgås med varandra och bara har kul ihop.
Polisen hade antagligen ingenting att göra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...