fredag 20 juni 2014

Kom och ta mig härifrån!


Idag blev det midsommarfirande i Göteborg i all enkelhet, dvs i Slottsskogen, men först en ordentlig, och sen, frukost.


Efter en riktigt lat morgon pallrade vi oss upp vid 11-snåret, fick i oss en kopp kaffe och gick sedan direkt på midsommarlunchen. Sill, lax, ägg, grönsaker, mer sill, en pilsner ocn såklart lite nubbe! Inte vilken nubbe som helst dessutom. Viru Valge ska det vara!


I Slottsskogen började det dra ihop sig vid 14-tiden och det strömmade till människor hela tiden.


Lützendimman låg tät då alla drog igång sina engångsgrillar för att laga till sin midsommarkorvlunch eller vad man nu kan lyckas med på en engångsgrill.


Måsar och Tärnor var såklart på hugget med så många ätande människor på plats och en och annan korv snöts från grillarna utan en chans att få tag på förövaren.


Det var glada människor överallt och det skålades både här och där - en del med lite mer finess än andra :)När "orkestern" började köra soundcheck strax före 15 började människor samlas närmare stången för en chans att kunna vara med och leka hoppande grodor och andra musikaliska aktiviteter.


 Jag tror de flesta började ångra sig. Varför räcker det med att orkestrar iklär sig folkdräkt och äher en fiol och ett dragspel för att de ska kvalificera sig för att spela vid en midsommarstång?! Sången här lät så illa så plomberna höll på att hoppa ur! (Kort video nedan)


"Kom och ta mig härifrån" tyckte jag de sjöng. Håller helt med!!!


Orkestern till trots var det många som ändå njöt av det fina vädret och blommor i håret. Det är ändå något alldeles speciellt med Midsommar.Strax på sidan av de som skuttade runt stången, hade det samlats nysvenskar som också firade Midsaommar precis som vi andra, förutom lite kulturella skillnander. Här var det givetvis vattenpipor framme och alla hade det så himla trevligt.


Det är så himla kul att se hur människor från så många olika kulturer samlas för att fira Midsommar tillsammans, alla med sina små kulturella vinklingar, men ändå Midsommar. Tillsammans!


...och kön till en viss "facilitet" var lååång :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...