söndag 1 juni 2014

Regnbågsparaden - ren glädje och ett manifestation för rätten att vara den man är

Regnbågsparaden idag är en parad för frihet att få vara den man är, frihet att få känna det man vill och frihet att öppet få visa detta. Egentligen är det ren skär demokrati, en demokrati utan vare sig främlingsfientlighet eller fientlighet mot de som är annorlunda. Glädje, kärlek och acceptans. Punkt.


Alla samlades på Götaplatsen vid 14-tiden idag för att efter några tal av inbjudna talare så småningom paradera nerför Avenyn, en parad som tack och lov fick genomföras utan någon inblandning av störande element.
Själva paraden kom igång strax efter 16 och man paraderade ner längs Avenyn via Kungsportsplatsen och Brunnsparken för att slutligen avsluta det hela på Trädgårdsföreningen.

Avenyn kantades av människor som ville se och stötta alla de som demonstrerade för sina rättigheter att vara de de är utan att bli ifrågasatta.
En riktigt kul grej med den här tillställningen tycker jag är den öppenhet och glädje alla visade. Man ställde gärna upp på att bli fotograferad och jag fick många gånger ett stort leende och ett tack för att jag fotograferade just dem. Sådant värmer.


Till slut så kom paraden fram till Trädgårn och hela gräsmattan fylldes av glada människor. Redan innan satt det ett stort antal människor och väntade på att paraden skulle anlända. Sedan började festen.

Jag tog massor av bilder, mer än 400, och det svåraste var att välja bort bilder. Det blev så många fina bilder med glada människor på och jag har inte haft hjärta att rensa bort tillräckligt så här följer resten:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...