söndag 20 juli 2014

Att gå under jorden

Foto: Heléne Sjöberg

Att installera VVS är att gå under jorden en smula, eller det känns lite på det viset ibland. Efter diskmaskinen var det tvättmaskinens tur och det var en kamp mot tvättkorgens fyllnadsgrad.


Enda tillgängliga platsen just nu är i hallen bredvid kylen och för att kunna stå där måste det till översvämningskydd, vattenanslutning och avlopp.


För att i framtiden kunna flytta undan maskinen valde jag att plocka bort en liten bit av trappan till vardagsrummet och gå ner  genom den till krypgrunden. Då kan jag senare bara lägga på brädbiten och alla spår av installationen är borta.


Ett översvämmningsskydd med 10 cm höga kanter, invändigt klädd med plastmatta, blev en plattform för maskinen att stå på. Ett litet dräneringsrör går genom golvet ner i grunden ifall det värsta skulle hända.

Foto: Heléne Sjöberg
Under huset var det en del saker som skulle till; ett nytt avloppsrör hakas på befintlig installation och kallvatten dras fram från lämplig plats. Det är trångt under huset, på sina ställen mycket trångt. På bilden ovan gick det att sitta. Under maskinen fick jag ligga ner inklämd mellan två stenar.


Här är den på plats iaf. Nu ska det bara till en snygg kant runt skyddet och en "stamp" under huset för att minska vibrationerna i golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...