onsdag 16 juli 2014

Förvandlingen har börjat


Slutfasen av flytten genomfördes igår när flyttbilen anlände efter lunch. Det är nog den största bil som någonsin kommer att köra upp på denna uppfarten. Det var samma glada gossar som packade bohaget som nu skulle ställa allt på sin plats.


Först bars allting in i huset, eller in i friggeboden för det som ska förrådsställas över vintern, och när allt var på sin plats började uppackningen av en del saker såsom glas och porslin. Jag måste i ärlighetens namn säga att trots att de var noggranna och försiktiga så borde det kvoteras in kvinnor till flyttfirmorna för packning och uppackning. En del män fixar det bara inte.

Hade de fått packa upp som de ville hade de nog hållit på än. Om t ex kaffekopparna, för att ta ett exempel, i vitrinskåpet ursprungligen står i högar om tre koppar i varandra kommer det inte att få plats om man sedan ställer upp dem en och en. Med en fjärdedel av innehållet till vitrinskåpet uppackat var skåpet nästan fullt.  Jag fick gripa in lite där.


 Heléne tog snabbt tag i uppackningen av prylarna som skulle in i köket då det annars hade blivit samma visa där. Nu blev det snabbt och effektivt avklarat. Utan hennes hjälp med allting, både innan och under flytten, hade saker blivit tidvis mycket jobbiga. :)

Friggeboden blev totalt fullknödd med lådor och pryttlar som skulle in i rätt ordning för att kunna kommas åt när grejerna behövs. Den som har spelat spelet "Sokoban" förstår exakt vad jag menar.


Hela dagen igår gick åt att bara få saker på rätt plats och grejer in i skåpen. Idag fixade vi till det sista och nu är mitt kombinerade sov/vardagsrum nu färdigmöblerat, mediagrejerna installerade och all känslig utrustning åskskyddad. Så här blev det :) Det är bara taklampan som ska väck och bytas mot en annan på en annan plats.


Efter dagens stök var det givetvis gött att sätta sig och njuta av kvällssolen med några grillspett och varsin Kwak nu när glasen i vederbörlig ordning blivit uppackade.

Första delen av förvandlingen till permanentboende har börjat. I morgon blir det installation av disk- och tvättmaskin och kanske en och annan stund i solen. Over and out!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...