onsdag 30 juli 2014

Ringa och surfa gratis med Wifog, är det nåt att ha?


Jag har skaffat ett WIFOG abonnemang som innebär att man kan ringa, SMS:a och surfa gratis. Gratis? Ja, mot en viss motprestation såklart. 


Hela grejen handlar om att man genom att titta på lte reklam då och då "förtjänar" en viss datamängd, telefonsamtalsminuter och SMS. Det hela fungerar faktiskt riktigt bra. Har man inga större krav på datamängder är det kanon.

Genom att titta på i runda slängar tre reklamavsnitt om ca 1 minut vardera "förtjänar" man en datamängd av 100 MB under en tid av ca tre timmar. Har man använt upp datamängden eller tiden löpt ut blir det lite reklamtittande via deras app igen. Vad avser telefoni och SMS förtjänar man 120 minuter samtal och 200 SMS. Detta har tydligen ingen tidsbegränsning utan genererar lite reklam när det tar slut.


Totalt sett verkat detta rätt bra, inga startkostnader, inga abonnemangskostnader, nada. Bara lite av din tid. Jag testar detta nu för att ha detta som min extratelefon eller kanske som simkort i en surfplatta som bara används ibland.


Jag gjorde en test av hastigheten och blev iofs inte särskilt imponerad, framförallt när de påstår att de använder sig av 3G-nätet. Nu var jag ute på landet när jag gjorde mätningen och jag antar att det funkar bäst i mer urbaniserade delar av landet.

Jag kan iaf rekommendera att prova detta detta. Det kostar ju inget. Det lan däremot ta lite tid innan man får sitt SIM-kort. Jag var rätt tidigt ute och efterfrågan var stor så det tog runt 3-4 veckor innan jag fick kortet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...