måndag 7 juli 2014

Sa jag att det snart blir flytt?


Flyttstök är stökigt, riktigt stökigt. Snart är det dags. Bara några få dagar kvar innan flyttfirman kommer och hämtar rubbet. Det spelar egentligen ingen roll om firman ska packa åt en. Man måste ändå plocka så mycket att man lika gärna kunde gjort det själv.


Lägenheten består nu mest av slumpvisa högar med lådor och prylar överallt.


Vissa saker såsom elektronik måste man själv koppla ur och lägga i högar. Inte mycket hjälp där.


Kyl och frys måste avfrostas. Kan tipsa om att en kombo från Elekrohelios inte är sådär jättebra på att släppa ifrån sig vattnet på rätt ställe. 10% kommer i pipen från botten på frysen, resten läcker på sidan av.  Därför eltejpen och handduken.


En vattensäng är bland det skönaste man kan sova i och det kommer att bli gött med en tempererad säng när vintern faller på i en otät sommarstuga. Däremot är det inte lika roligt att tömma den. Först gäller det att slanga ur så mycket vatten man kan, rulla blåsan och pressa på med diverse saker för att minimera vikten.


Efter detta måste man släpa den, fortfarande 50 kg tunga blåsan till badrunmmet, för att tömma den helt. Det var en kamp som liknade en sumobrottningsmatch men till slut så fick jag ur vattnet. Nu är den runt 20 kg tunga blåsan klar för transport för många framtida sköna nätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...