måndag 21 juli 2014

Uppsala i bilderVi hann med ett par timmars walkabout i Uppsalas finare delar innan Heléne skulle ta tåget hemåt igen och givetvis började det hela på Uppsala slott.
På väg ner från slottet mot Domkyrkan passerar man det mäktiga Carolina Rediviva, Uppsala universitetsbibliotek.

Domkyrkan är imponerande stor. Ska man försöka få med den på bild bör man stå långt bort eller ha ett ordentligt vidvinkelobjektiv på kameran. Jag testade med en 17mm denna gången.


Mittemot Domkyrkan står den gamla anrika universitetsbyggnaden Gustavianum som numera är ett museum..


Kyrkan tar numera också till lite modernare metoder för att locka intresse. Här en neonskylt.


Detta tycker jag är lite kul. Killen har två högerben.Man har numera dataförbindelse med "han däruppe". Säkert fiber :)En fika på Uppsalas bästa konditori, Fågelsången, hann vi med innan tåget skulle gå. Har inte fikat där sedan jag var i tonåren men det var fortfarande lika gott.Ibland spårar stadsarkitekter ur och "anomalin" på Vaksala Torg, Uppsala Konsert och kongresshus, bryter den vackra stadsbilden så det värker i ögonen. Kåken i sig är rätt cool men den kanske inte borde hamnat just där.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...