tisdag 19 augusti 2014

Blå tåget - i en klass för sig


Jag reste med Blå tåget för första gången när jag skulle besöka Göteborg i helgen. Här snackar vi resande med klass! Glöm dyra inplastade mackor och dyrt karaktärslöst öl i SJ:s Bistro. Här gäller vita dukar, tre-rätters menyer och servering vid bordet. Fullständiga rättigheter såklart. En klass för sig.


Vagnarna är gamla vagnar från 60-talet som blivit renoverade samt försedda med el och WiFi. Tåget, som trafikerar sträckan Göteborg-Uppsala tar sig fram förhållandevis fort. Det tar endast 3:50 mellan Stockholm och Göteborg trots de gamla vagnarna. Då stannar det bara i Alingsås och Skövde på vägen.


 Det går bara en tur om dagen i varje riktning då de bara har detta enda tåg och priserna, i alla fall nu på sommaren, är konkurrenskraftiga jämfört med SJ. 400 kr för en enkel mellan Stockholm och Göteborg. Då ingår sittplats.


Ovan är en bild från restaurangvagnen som jag stoppade in huvudet i. Hovmästare, vita dukar, bordsservering och ett riktigt kök i anslutning till detta. I like! Priserna är faktiskt helt ok, ska prova detta nån gång. http://www.blataget.com/restaurangPauline, som var och hälsade på mig under veckan som varit, åkte med mig ner till Göteborg och givetvis blev det ett glas att dricka i barvagnen. Ja, de har en sådan också. En vagn med mjuka fotöljer, en bardisk med en alldeles egen bartender, fullständiga rättigheter och givetvis ett piano med tillhörande pianist. En resa med detta tåg är riktigt behaglig och kan helt klart rekommenderas. Skippar man att beställa biljetten på SJ utan beställer direkt på deras sida sparar man dessutom några tior på priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...