lördag 9 augusti 2014

Nog med åska och strömavbrott


Nu får det räcka med strömspikar orsakade av åsknedslag som får NASen och andra prylar att få spader. Nu har jag blivit med UPS!

Denna sommaren har erbjudit många tillfällen till att se blixt och dunder på nära håll. Många gånger har det rasslat till i ordentligt i elnätet, såpass att TV-boxen och NASen tvingas starta om. Härom natten small det till tre ggr under loppet av ett par minuter. Det var tillräckligt för att NASen inte ville starta om automatiskt igen.


Att saker går ner pga ett strömavbrott kan väl kanske accepteras när man bor på landet men de strömspikar som kommer in kan sabba känsliga prylar ordentligt. Nu har jag investerat i en UPS som jag hittade på Kjell & Co för en överkomlig summa. Den ska klara mellan 10-20 minuter elavbrott innan den går ner. Då klarar sig grejerna igenom de fyra blixtnedslag som krävs innan nätet stänger ner. Dessutom filtrerar den spänningen från oönskade toppar. Vill man bygga ut är det egentligen bara att ansluta fler batterier till den.

Antennkabeln kör jag genom ett annat skydd som ska klippa kopplingen vid höga spänningsnivåer i antennsladden. Förhoppningsvis ska prylarna klara sig lite bättre nu.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...