tisdag 19 augusti 2014

Stor, större, störst


SATS har precis gått ihop med Elixia - gjort en fusion vilket gör dem till en mycket stor spelare i främst Norden men också Europa. Detta uppmärksammades på lördagen under Kulturkalaset då runt 500 pers med SATS-Elixia-tröjor samlades på Heden för ett gemensamt träningspass.


De hade visst haft nån form av "hej-å-hå-vad-vi-är-bra" på Hotell Post innan och sedan sprang de därifrån via Avenyn till Heden under tjo och tjim.


Sanningen att säga har jag inte ens hört talas om Elixia innan men de är tydligen stora i övriga nordiska länder och tillsammans med SATS blir de som sagt riktigt stora.


Ett sammangående av företag har ofta syftet att försöka dominera marknaden och såklart tjäna mer pengar. Detta slår ofta ut de mindre och skapar en form av monopolställning på marknaden som oftast inte gagnar slutkunden som får betala mer. Ser man till andra företag så är det sannolikt också en del rationaliseringar att vänta vilket säkert medför att en del fotfolk kommer att sparkas. Detta för att finansiera en djupare chefshierarki med medföljande högre chefslöner.

Det är givetvis inte alls säkert att det blir så och jag hoppas att man inte växer ifrån verkligheten däruppe i det blå utan låter de olika centren fortsätta sköta om sina kunder på de fina sätt de gjort hittills.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...