måndag 22 september 2014

Att fånga VintergatanKvällarna i den gångna helgen har varit kalla och klara så det blev några försök till att försöka fånga Vintergatan på bild.

Bilden ovan är tagen på badplatsen vid sjön där jag bor och är ett 180 graders panorama ihopsatt av sex bilder tagna på högkant med en 17 mm vidvinkel. Exoneringstiden ligger på 20 sekunder med bländare 4.0 och ISO5000. De olika orangea delarna är ljusföroreningarna från Enköping och Sala (vänster till höger)


 Denna bilden är tagen från uteplatsen på tomten  mot Enköpingshållet med 17mm vidvinkel, 25 sekunders exponering, bländare 6.3 och ISO10000


Denna bilden tog jag mot huset på vägen tillbaka från sjön. Det låg dimma närmast marken som fick alla ljuspunkter från husen att lysa lite spöklikt samtidigt som stjärnorna, Karlavagnen syns i mitten, lyste igenom.

Jag har egentligen aldrig försökt få bilder av Vintergatan tidigare men då jag bott i en storstad har det varit bortkastat. Nu finns det möjligheter och jag ser redan fram mot kalla klara vinternätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...