söndag 14 september 2014

En riktig pojkleksak


Det har varit en vädermässigt fantastisk helg och jag har varit flitig som en myra från morgon till kväll. Idag var det dags att väcka liv i min gamla leksak som stått oanvänd i ett källarförråd i mer än fyra år. Den startade på fjärde rycket!! Snacka om kvalité.

'
I skogen bakom huset, som mer eller mindre kalhuggits, ligger det en hel del grenar kvar och även en del lite väl höga stubbar, upp till och en halv meter höga. Där är bara att gå och hämta det man behöver. Jag var iväg och hämtade två "stubbar" som sedan förädlades till huggen ved.  


Fördelen med ved är att den värmer en himla massa gånger; när man hämtar den i skogen, när man styckar och hugger den, när den staplas och till sist när man eldar med den. De två stubbarna resulterade i tre skottkärror färdighuggen ved, som dessutom nästan är torr då den "torkat på rot" i ett par år.


Förutom vedhuggning har jag fixat klart skärmtaket över uteplatsen på baksidan så att jag kan ha grejer stående där i skydd för regn och snö. Mamma var ute så vi hjälptes åt att frisera till fem äppelträd också.

I veckan får jag fyra kubik jord samt lika mycket singel att ta hand om så det blev att förbereda två tippningsplatser för detta så att jag lätt kan kärra det vidare.

I skrivande stund sitter jag i solen och njuter av en öl, bättrar på solbrännan och lyssnar på tystnaden, en tystnad som är så rogivande. Det är helt vindstilla. Det är på något sätt svårt att tänka sig att det är mitten på september. Dessutom ska visst de fina vädret hålla i sig i runt tre-fyra veckor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...