måndag 22 september 2014

Som ett hemmagym


Helgen har till stor del bestått av gymträning, eller en motsvarande hemmavariant av det. Säckar med lösull till vinden och några ton grus har jag bollat med.

Foto: Heléne Sjöberg
Isoleringen på vinden var inte den tjockaste, bara runt fem cm, och det behöver kompletteras inför vintern. Lösull är kanske inte den billigaste lösningen men den är helt klart den lättaste att lägga ut när avståmdet mellan takstolarna är allt annat än 60cm. Och kan man inte blåsa så är det bara att kratta ut.Ena huskroppen nu klar, nio säckar á 15 kg är utspritt vilket nu adderar ca 15 cm till de tidigare fem. Bara den andra huskroppen kvar att fixa i veckan.


I fredags kom också en laddning jord och grus, fyra kubik vardera, för att dels fylla upp gräsmattan på vissa ställen, dels för att kunna lägga om gången upp till huset.
Längst upp på gången fanns en gjuten "sockel" mot gräsmattan. Denna sockel behöver jag ha längst ner som ett första trappsteg på den nya gången så det var bara att hugga tag och släpa ner den.


Foto: Heléne Sjöberg
Med en vikt på uppskattningsvis 300-400 kg blev det ett projekt som gav en behaglig träningsvärk på söndagen :) Nu är den på plats iaf och bygget av den nya gången påbörjad.


Givetvis fanns det tid till en del götta också när Heléne var på besök och vi hann med både färska räkor och grillat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...