onsdag 15 oktober 2014

Fixa prestanda på Samsung SSD 840 Evo

Samsungs SSD-diskar av 840 Evo serien har varit väldigt populära. Man har fått en stor och snabb disk för en bra peng. Däremot har det funnits ett prestandaproblem med diskarna, ett riktigt prestandaproblem.


Ett fel i firmware har gjort att data som lagrats länge på disken har degraderat vad avser läshastighet och till slut beter disken som ett dassigt USB-stick. Min otroligt rappa maskin har betett sig som en gammal harv.

Idag släppte Samsung en firmware-uppdatering i kombination med ett restoreverktyg på sin sajt som skulle fixa problemet, ett problem som bottnar i ett fel i firmwaren.

Undertecknad laddade hem uppdateringen och körde den på maskinen. Själva firmwareuppdateringen tog bara några sekunder medan "restoren" tog över en timme då allt data skulle läsas, och det är där problemen ligger, och sedan skrivas tillbaka igen.

Nu, med disken uppdaterad, är datorn lika rapp som den var från början. Läshastigheten på en del filer är mer än 10 gånger snabbare. Gött Samsung!

2 kommentarer:

  1. Vad då 850 EVO, den är inte släppt än?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett typo, som också bilden indikerar, men tack för påpekandet

      Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...