fredag 3 oktober 2014

När inte berget kommer till Mohammed...Plattor högt, plattor lågt, plattor överallt. Det finns bara ett problem, utbudet av plattor är inte riktigt detsamma nu som för 40 år sedan. Då får väl Mohammed gå till berget då.

Den gamla trädgårdsgången bestod av en radda 50x50cm betongplattor med diverse stenmönster som nu ligger uppochner pga av all mossbeläggning på den skrovliga sidan. Det fanns också halvplattor och tredjedelsplattor att tillgå samt triangelplattor där pan delat en helplatta på diagonalen. 

Då jag vill vinkla av gången i 45 graders vinkel är jag i stort behov av dessa triangelplattor. De finns inte att få tag på där jag letat. Jag har bara två stycken sedan de ursprungligen inköptes för 40 år sedan. 


Det enda alternativet var att sticka in till Jula och köpa en rejäl vinkelkap för ynka 450 spänn samt en diamantklinga för sten. Sedan var det bara att kapa själv. Men den stora klingan så skar det som i smör....nästan.


Det dammar ordentligt och väsnas därefter också så ett par bra hörselkåpor, skyddsglasögon och ett andningsskydd är bra att ha.

Nedan är några bitar på plats och gången fortsätter långsamt att ringla sig upp mot huset. Under nästa vecka ska den färdigställas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...