lördag 27 december 2014

Brrrr...


Nu, med fallande temperaturer, börjar sommarstugeboendet, med bristfällig isolering, testas av lite.

Jag hann med att tilläggsisolera en bit i den yta där jag sover, isolerat vindsutrymmet, stoppat in en bra värmepump och lagt värmekabel på inkommande vatten från den egna brunnen.

Ett stort orosmoment har hela tiden varit de vattenrör som nere i grunden distribuerar ut vatten till kök och tvättmaskin. Alla jag snackat med har menat på att: "Det fryser inte i grunden, det är ingen fara". Ändå har jag varit lite rädd för just detta och stoppade in några termometrar på strategiska ställen i grunden.

I onsdags förra veckan när temperaturerna började att falla kröp temperaturen i grunden ner mot endast +2 grader och jag bestämde mig för att montera en värmekabel på resten av rören i grunden som ännu inte hade fått detta. Med Helenes hjälp så ägnades lördagen åt detta projekt och nu vid jul så kröp kvicksilvret ner mot -14 grader i några dagar och temperaturen i grunden gick mycket riktigt under nollan. -1 grad. Det var uppenbarligen rätt beslut.

Idag, medan det ännu bara är tidig kväll, visar termometern -15 grader och det lär nog sjunka en bit till under natten antar jag. Nu börjar jag känna av att det är ett sommarhus jag bor i. Kylan kryper in både här och där. Det är tur det finns en öppen spis iaf ...och en bra värmepump som håller en hyfsad temperatur inne :) Till sommaren blir det att isolera resten av huset så att nästa vinter blir behaglig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...