måndag 15 december 2014

Compact living

När man ska tränga ihop ett boende från närmare 100 m2 till ynka 40 och dessutom ta höjd för att vara tre personer på denna yta under sommartid krävs lite smarta lösningar á la husvagn.


De senaste veckorna har jag gått och pillat med att försöka få in sovrum, arbetsplats, matplats och vardagsrum på en 20 m2 stor yta. Lite pill men det funkar om man tänker husvagn. Jag har delat av ca en tredjedel av vardagsrummet till en sovalkov med arbetsyta. Resten blir ett kombinerat vardagsrum och matplats.


För att fortfarande kunna ha lite ytor måste saker in i skåp, överskåp och även andra smarta lösningar. Väggen mellan utrymmena blev därför lite tjockare än en vanlig vägg, 12 cm reglar stället för 7 cm. I väggen fällde jag sedan in små fack för förvaring, ett vitrinskåp och även mina mediagrejer och 50-tums plasma-TVn.

På insidan, i sovalkoven, sitter en radda överskåp fastskruvade där jag kan förvara saker utan att förlora golvutrymme. På detta sätt maximerar jag golvytan och det är den som gör att ett rum ändå känns rymligt.

Det har tagit några veckor att få till detta, mycket pga att jag bara ägnat helgerna åt att bygga. På vardagarna har jag köpt material och klurat på smarta lösningar. Sedan hade jag en vecka med "Förkylningen från helvetet" och då blev ingenting gjort.


Nu är väggen i stort sett klar. Ett par vitrindörrar saknas pga att IKEA har leveransproblem och en dörr in till sovalkoven får vänta tills våren innan det finns ett behov av att sätta in den. På insidan mot sängen finns det lita kvar att göra med att klä insidan på förvaringsfacken och fälla in lite belysning men det tar jag vilken vecka som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...