måndag 15 december 2014

Förkylningen från helvetet

Idag är första dagen på jobbet efter en veckas sjukskrivning. Jag åkte på förkylningen från helvetet! En mycket underlig förkylning med en mycket underlig utveckling.Jag började bli dålig förra helgen och det gav sig på halsen direkt. Satans ont när jag svalde och en djup torr hosta som rev ordentligt i luftrören. Ingen feber, ingen snuva, bara en envis smärtsam torrhosta. Ingenting gick att hosta upp, det bara gjorde ont.

Några dagar senare försvann rösten. Jag skorrade så mycket att Bengt Magnusson jämförelsevis låter lika klar och fin som en Wiener sängerknaben. Fortfarande ingen feber eller snuva men totalt matt i kroppen.

Framåt slutet av veckan kom snuvan, samtidigt som det onda djupt nere i lungorna började ge sig. Vad som lever i mina bihålor vill jag inte veta men det jag lyckats snyta ut är en komplett färgpalett tillräcklig för att måla Dantes Inferno.

Nu, måndag morgon, har jag inte ont nånstans, bara lite smågeggig hosta och allmänt snorig. Däremot har jag jafg inte ro att gå hemma och sparka kottar längre så det blev en sväng in till kontoret. Får väl se hur dagen artar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...