fredag 30 januari 2015

Nu festar man på nudlar

Hemkommen från semestern i Port Ghalib, Egypten och fredag kväll. Festmaten består av nudlar i grönsaksbuljong och osmörat rostat bröd. Ingen höjdare...Efter en veckas all-inclusive på Vings hotell Siva Oasis med allt gott att stoppa i sig, skulle det kanske vara riktigt vettigt att ta en diet efteråt. Tyvärr är det inte det som styr denna gången. Redan i tisdags, halvvägs in på vår resa, blev jag ordentligt dålig i magen med tillhörande smärtor och feber. Allt jag åt eller drack, om det så var ett glas vatten, orsakade omedelbart smärtor i magen och passerade mer eller mindre rakt igenom.
Det är lite tråkigt med tanke på allt gott som gick att äta. Å andra sidan lär det vara någonting av just allt det goda som orsakade problemet. Nu får jag bara njuta av bilderna från den rikliga buffén medan jag sörplar i mig min buljong.Det mest spännande var nog hemresan. Då hade Helene också lyckats bli kass i magen så vi åt en minimalistisk frukost. Det som kommer in måste ut. Sedan balanserade vi intaget under hela flygresan mycket noga så att inga överraskningar skulle inträffa. Det fungerade. Likadant idag när jag tog tåget upp från Göteborg och vidare hem via jobbet.
Vi har blivit rekommenderade att en lätt kost utan mjölkprodukter men med vatten, socker, och salt. Så nu sitter jag här med mina nudlar i buljong med mitt rostade bröd. Såklart ett glas vin till. Det är ju trots allt fredag. Det börjar lugna sig i magen och den gör inte ont längre. Dock låter den fortfarande emellanåt som gurglandet från en vattenautomat med flaska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...