onsdag 7 januari 2015

Ute på hal is

Igår var jag ute och traskade i omgivningarna vilket också inkluderar en bit på sjön, Strandsjön ,där jag bor. Snacka om att vara ute på hal is :)


Isen har lagt sig ordentligt på sjön och uppskattningsvis är den nu 15-20 cm tjock. Under kalla nätter hör man ständigt isens klagande och ljudet när plötsligt sprickor uppstår. Det har också töat en del under nyårshelgen så all snön var borta och isen låg blank på sjön.


Då jag inte äger ett par långfärdsskridskor, detta kommer att hamna på inköpslistan till nästa år, så blev det en fotvandring över sjön, eller längs kanten iaf. Ett par pensionärsbroddar hade kommit "in handy". Det var riktigt halt men jag lyckades iaf hålla mig på benen.Det var lite tråkigt väder, gråmulet och ett mycket lätt snöfall, så det blev inte så särskilt många vackra bilder tagna. Dock fick jag till några efter att ha dragit rejält i spakarna i Lightroom för att förstärka de få färger som fanns.


Idag har det snöat och det ska visst fortsätta också i morgon så det finns hopp om att kunna ta en promenad på isen till helgen, denna gången med lite halksäkrare snötäcke på isen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...