söndag 8 februari 2015

En solig helg


Det har varit en riktigt solig helg i dubbel bemärkelse. Dels har den stora lampan i skyn lyst hela helgen, dels har jag haft en av mina döttrar på besök i helgen. Ja, och så Heléne såklart.


Pauline kom redan på onsdag kväll och tillbringade kvällen och torsdagen hos sin farmor i Uppsala. Jag hämtade upp henne på torsdag kväll och vi åkte ut till stugan. På fredag lunch tog vi en skön promenad i solen. Vi kollade bland annat in istjockleken på sjön.


Iskvalitén närmast land är väl sådär. Stampar man till ordentligt så klafsar man igenom men uppenbarligen är det bärighet nog för skidåkning i alla fall.
 

Riktigt djupt med snö är det på sina ställen, upp till 40 cm kan man hamna i.Givetvis så grillade vi både fredag och lördag kväll. Man måste passa på när det finns möjlighet och i Frankrike där Pauline bor för tillfället grillas det inte så mycket så här års :)


I skrivande stund har hon nog landat i Bryssel igen och är på väg hemåt mot Lille samtidigt som Heléne och jag sitter i stugan och fixar med helgens bilder. Det var ett par fina stjärnklara kvällar under helgen så ett par timelapse på stjärnhimlen blev det taget också.

2 kommentarer:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...