fredag 20 mars 2015

En minst sagt total solförmörkelse

Kamerorna riggade, testskott mot solen skjutna en vecka innan, förväntningen på topp inför den inte alltför ofta återkommande händelsen av total solförmörkelse. Total blev den. Solen försvann...så också månen.I början kunde man knappt skönja solen genom molnen och ju närmare förmörkelsen vi kom desto mer moln rullade in...tillsammans med ett lätt snöfall. När det var ca 15 minuter kvar till maximum var solen helt borta.Tack och lov fanns det en live-sändning från Svalbard på nätet att kolla på för här syntes då ingenting. Jag hade valet att vara i Stockholm på jobbet eller försöka fånga detta hemma. Jag valde fel.Nästa försök blir om 22 år eller vad det nu blir. Hoppas man har synen kvar då.
Detta är vad jag hade hoppats på. En del fotar av en bild som projicerats genom en kikare mot ett papper. Denna är projicerad genom Internet på en skärm. Sak samma kanske ;)
Over and out.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...