söndag 29 mars 2015

Satans träningsvärk efter rena crossfit passet

Nu när snön har försvunnit och det går att vara ute i trädgården och jobba igen så är det hög tid att ta tag i renoveringen av kåken igen, denna gången altanen på framsidan.


Tidigare har det legat plattor på en bädd av sand vilket lockat en del myror att bygga sina bon där. Dessutom har plattorna satt sig under åren och blivit rätt dassiga med tiden. Nu ska här bli en skyddad uteplats med både skärmtak och skärmväggar. Golvet ska fixas till och ska bli ett klinkersgolv med tillhörande golvvärme är det tänkt.Detta blir ett projekt som kommer att sträcka sig över året då fasadbyte på kåken har högre prioritet och måste dessutom föregå ett bygge av skärmtaket. Däremot är det inget som hindrar ett igångsättande av diverse underarbeten.


I går hann jag iaf gräva ur nästan hela plattan och avlägsna sisådär två kubik sand och sten. De flesta plattorna var avlägsnade sedan tidigare. Då det inte gick att köra med skottkärra fick jag bära sanden i två 20L bygghinkar ner för en trappa till gräsmattan nedanför. Totalt måste jag sänka höjden ca 25 cm för att få plats med att fylla med makadam samt frigolit innan jag gjuter själva golvplattan. Nu återstår ca 20% kvar att gräva ur. Sedan ska det läggas markduk och fyllas upp med 10 cm makadam.

Idag har jag träningsvärken från helvetet i underarmar, rygg, vader och baksida lår. Det blev några ton som skulle förflyttas både i höjd- och sidled. Detta är crossfit på riktigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...