torsdag 21 maj 2015

Bästa vännerna tittade förbi i Köpenhamn


I lördags tog bästa vännerna, Björn & Nilla, tåget till Köpenhamn över dagen. Vi mötte upp på Köpenhamns huvudstation som är en härlig gammal byggnad med sina höga takvalv.


Det är en stor omsättning på människor här men vi hittade iaf varandra i vimlet.


Då de anlände på förmiddagen var det såklart läge för att knata Ströget bort mot Kongens Nytorv och där slinka in på en Frokost med den lille å allt. Det var mulet och lätt regn i lyften denna lördag till skillnad från dagen innan då solen var framme. Vi tog gott om tid på oss att äta :)


Efter frokosten tog vi ett varv på stan då Björn & Nilla också ville se en del av det vi kollat på dagen innan. Vi knatade runt med våra kameror och fick ibland dyka in nånstans för att få skydd för skurarna.När vi kom bort till Amalienborg lyckades vi tajma in när högvaktens skulle lösa av posterna iaf. Vid det laget började vi bli lätt frusna så nästa anhalt var helt klart en liten bar i Nyhavn för en stärkande öl.


Framåt kvällen när vi hade fått i oss våra öl och även suttit ett tag och tjötat på vårt hotellrum blev det dags att planera deras återtåg då de bara stannade över dagen. Vi bestämde oss för att gå och äta någonting och vi styrde kosan mot Ströget.


Halvägs ner på Ströget började det regna såpass mycket att valet av restaurang blev något färgat av behovet att hålla sig torr. Restaurang Shanghai låg plötsligt väldigt bra till :)


Här hade de en riklig buffé med olika rätter för ett mycket förmånligt pris. Vi blev här ett tag (läs många portioner) och hade det trevligt i största allmänhet.


Efter vi följt med Björn & Nilla till tåget gick jag och Heléne tillbaka mot Nyhavn igen...i pisseregn. Det var verkligen blött och många tog skydd under markiser, i trappuppgångar eller gångtunnlar.


Vi, vi såg möjligheter till bra gatufoto. Det är alltid lite extra kul att ta bilder på folk när det regnar då de över huvudtaget inte bryr sig om nån tar bilder. Kommer ett gatufotoinlägg senare.


Väl framme i Nyhavn blev det en värmande Irish Coffee innan det var dags att knoppa för dagen. Summerat blev det iaf en väldigt trevlig dag. Det var kul att få träffa vännerna igen, något som numera inte händer alltför ofta tyvärr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...