tisdag 19 maj 2015

Köpenhamn och festens Nyhavn

Helgen tillbringades i Köpenhamn. Heléne överraskade mig med en långweekend i pölseland och givetvis var ju Nyhavn stället att vara på.


Vi anlände på torsdag eftermiddag och gick hela Ströget bort till Nyhavn där vårt hotell låg, längst ut på piren. Det var fint väder på eftermiddagen och kvällen samt även fredag vilket avspeglades på alla människor som sökte sig till Nyhavn för att hänga och ta en öl.
Det var fullständigt packat med människor, både vid restaurangerna men också längs piren. Varenda ledig plats, där det gick att sitta, var upptagen av glada gemytliga människor.
Det var kul bara att sitta och kolla in alla roliga och en del väldigt udda typer.  Killen nedan t ex, han lyckades med att monotont tuta EXAKT samma ton oavsett hur han flyttade på fingrarna(!)
Det var ju inte bara i Nyhavn det njöts av solen. Varenda servering längs hela Ströget var fullsatt och det var folk överallt. Vi bara traskade runt och kollade in alla människor. Givetvis blev det en och annan vätskepaus på vägen också.Fredagen började med en Frokost i bästa danska stil (dock den lille borträknad) och avslutades med en god flaska vin och lite jordgubbar på kajen. Inte illa. Inte illa alls faktiskt. Tack Heléne för den fantastiskt trevliga minisemestern!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...