tisdag 19 maj 2015

La Siréne i Nyhamn - en riktigt dålig restaurang!


Vi var lite hungriga på fredagkvällen i Nyhavn, Köpenhamn så vi siktade in oss på en italiensk restaurang, La Siréne, som ligger halvvägs ut i hamnen, strax efter bron. Vilket jävla bottennapp rent ut sagt!


Den här spelevinken kom och tog upp vår beställning. Fem minuter senare dök han upp igen och frågade om vi hade beställt. "Jajjemänn", sa jag. "Du antecknade också!" Det hade han glömt så han tog upp beställningen igen.

Bredvid oss fanns ytterligare två bord med ett par vid varje. De hade redan beställt sedan tidigare. Bordet bredvid oss fick, efter en del strul med fel mat, sina pizzor och kunde äta. Nästa bord i sin tur lät väldigt irriterade då de tydligen beställt först av oss alla.


Nästan varenda gång som serveringen kom ut med maten målades scenen ovan upp; han kollade runt och såg lika undrande ut om vart han skulle leverera maten. Sen sprang han runt och frågade alla som inte hade nån mat om det var deras. Ibland gick han in med den igen


Till slut tröttnade gästerna två bord bort, lämnade drickat och sonika gick därifrån. Våra bordsgrannar betalde så småningom sin nota under en del knorr och mutter och lämnade stället. Sen var det vår tur att betala. Kyparen uppenbarade sig med två olika kvitton varav inget innehöll det vi ätit. Han påstod att det skett ett misstag (inte hans fel) men att han skulle justera detta så att vi fick rätt pris iaf(!)


Sedan började han bolla siffror, Vårt vi kostade mer än de två öl som fanns med på ett av hans kvitton så detta kompenserades för genom att lägga på en summa. Sedan drogs det av för nåt vi inte hade käkat och kompenserades ytterligare pga att våra pizzor var dyrare än de på hans andra kvitto.  Under tiden bad vi om ett riktigt kvitto och menade flera gånger på att det är lättare att bara lägga ihop de korrekta sakerna istället för att bolla med matematik fram och tillbaka. Att detta vara var bullshit. Då blev han förbannad. :o  


Vi konstaterade efter några vändor att antingen så fixar han ett ordentligt kvitto eller iaf ett korrekt pris annars drar vi. Då hotade han med att ringa polisen om vi skulle gå utan att betala. Siffran 485 kronor var det han flera gånger lyckades få fram med sina minst sagt mystiska uträkningar. Ett överslag gav mig tidigt vid handen att det bara handlade om strax mer än 400 - ungefär 417 kronor.

Till slut skulle han "minsann visa mig uträkningen".....och kom fram till....hör och häpna...417 kronor(!) Röd i ansiktet så fick han ju be om ursäkt med svansen mellan benen. Till saken hör att vi inte direkt var diskreta. Han var arg, jag var ursinnig och alla tittade på oss.

Kvällen efter när vi gick förbi hörde vi en dispyt från ett av borden angående notan. Historien upprepar sig. Tips från coachen: gå inte dit!

Sa förresten jag att pizzan var osaltad? När behöver man salt på en pizza?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...