måndag 18 maj 2015

Premiärtur med MTR Express


Jag fick i helgen möjlighet att testa det nya snabbtåget, MTR Express, mellan Stockholm och Göteborg. Ett splirrans nytt och färgglatt tåg.


Jag och Heléne tog en långhelg i Köpenhamn så jag tog MTR Express ner till Göteborg på onsdag kväll för att senare åka SJ vidare till Köpenhamn på torsdag morgon. Mer om själva Köpenhamnsvistelsen kommer senare när jag fått chansen att gå igenom de drygt 500 bilderna som blev plåtade under dagarna där.


Vagnarna på MTR Express är hypermoderna med hyfsat sköna stolar, om än lite hårda i min smak. Alla stolar är försedda med egna armstöd på bägge sidor samt en bra läslampa.


Det finns också en del 4-platser med bord emellan, precis som på SJ-tågen. Priserna är riktigt bra. Jag vet inte om det kommer ändra sig senare men nu, initialt, kommer man undan med en enkelresa Stockholm - Göteborg för 195 spänn. Det är ett riktigt bra pris. Bokningen på nätet är riktigt bra upplagd också och man ser direkt vilken plats man får sitta på via ett snyggt grafiskt gränssnitt.


Den enda smolken i lilla glädjebägaren är att de fem vagnarna, A-E, inte är märkta på utsidan utan man måste stoppa in skallen genom dörren för att kolla in en av monitorerna som hänger i taken.

Men annars så, 3.5 timmars resa för 195 kronor. Inte mycket att snacka om. Värt att testa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...