måndag 6 juli 2015

Fasadbytet del 2


Helgens väder inbjöd till att både jobba med fasaden och att relaxa lite vid badplatsen när det blev som varmast.

Denna gång stod den övre huskroppens framsidan på tur. Vi började med att bräcka bort all gammal panel och frilägga all gammal isolering som skulle bort. Den gamla syllen hade, till skillnad från kortsidan, fått en del stryk av vatten som runnit ner via altandörren. Den var så porös att man kunde köra tummen genom den. Det blev tvunget att skära ut och byta en halvannan meter av den då den ska bära upp den nya dörren samt vara centralt stöd för den balk som ska bära upp det blivande skärmtaket..


När vi rev runt i isoleringen hittade vi, ovanför ett av fönstren, ett musbo som den lille krabaten hade byggt av ditsläpad mossa och diverse trådar av garn. Det verkar som det nog blev lite för kallt för den till slut.


Till slut var all isolering borttagen och vi packade ihop för dagen och tog oss ned till sjön för att sola och ta ett välförtjänt dopp istället.
På söndagen byttes syllen och väggen reglades upp med förstärkningar och ändringar för den nya dörren. Den gamla dubbeldörren ska bort och ersättas med en enkel altandörr istället. Avslutningsvis kom också all ny isolering på plats samt vindpapp för att hålla den på plats över natten. Detta avslutade söndagens idoga arbete.


Idag avrundade vi det hela med att sätta upp den nya panelen och, i väntan på den nya dörren som kommer på onsdag, hjälpligt skruva fast en av de gamla så länge.


Snyggt blir det med den nya panelen. Man börjar se hur det kommer att bli nu när en tredjedel av huset är klart. Resten av veckan kommer att tillägnas att skära till och måla fönsterfoder och foder till hörnet.


Nästa vecka fortsätter äventyret med nästa huskropp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...