onsdag 29 juli 2015

Fasadprojektet - hur man fixar mus- och insektsskydd på knutar och luftspalter


Med getingarna surrande runt skallen i somras och mössen springande i vägarna i vintras så fick det bli nog när fasaden ändå skulle bytas. Nu är det motmedel som gäller!

Beijer byggmaterial säljer, till skillnad mot många andra som säljer insektsnät i plast, ett aluminiumnät som tål mycket mer. Getingar lär inte tugga igenom det och även för mössen lär det gnissla tillräckligt i tänderna för att det ska vara alltför obekvämt att ta sig igenom.


Samtliga hörn på kåken kommer att bli förseglade med aluminiumnät hela vägen uppifrån ner till grunden. Där kommer det att fogas mot syllen så att inga oönskade kryp kommer in.


För att blockera luftspalten från ohyra skjuter jag först fast nätet i syllen. Efter isolering och läkt är på plats skjuts nätet fast på insidan av nedersta panelbrädan som sedan viks upp och skruvas fast. Notera, skruvas fast. Detta för att kunna se över och ersätta eventuella skadade nät.


Med fasaden på plats blir det ett litet häng av nät undertill som blir lätt att visitera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...